Huishoudelijke
elektrische keuring

Heeft u een (nieuwe) elektrische installatie die u wenst te laten keuren?

Heeft u een wijziging gedaan van uw elektrische installatie?

U wilt een aanvraag tot verzwaring indienen?

Wat is een huishoudelijke laagspanningsinstallatie?
Huishoudelijke installaties zijn elektrische laagspanningsinstallaties die geplaatst zijn in gebouwen voor residentieel gebruik zoals woningen, appartementen, studio’s, serviceflats en kleine handelszaken. 

De keuring van dergelijke elektrische installaties is in Brussel, Vlaanderen en Wallonië een verplichting bij een ingebruikname, aanpassing, uitbreiding en om 25 jaar voor bestaande installaties. In het geval van een verkoop van huizen of appartementen moet ook een keuringattest voorgelegd worden.

J. Van Hemelen voert dagdagelijks keuringen uit van huishoudelijke elektrische installaties voor aannemers, installateurs, zelfstandigen, immobiliënmakelaars en particulieren.

Welke type installaties vallen er onder het type huishoudelijke laagspanning?
– Indienststelling van nieuwe installatie, wijziging, uitbreiding.(gelijkvormigheidscontrole)
– Controlebezoek (om de 25 jaar)
– Bij overdracht van eigendom (verkoop) van een woning of appartement. (controlebezoek voor verkoop^)
– Laadpaal
– Zonnepanelen
– Verzwaring van de aansluiting

Zoekt u een keuringsorganisme waar u na de keuring terecht kunt voor technisch advies? Wat het besluit ook mogen zijn staan wij u bij met het juiste advies hoe u dan verder moet.

Meerdere eenheden? Groter project?

Indien het om een project gaat met meerdere eenheden kunt u hier een specifiekere prijs opvragen.

Your safety is our business

J. Van Hemelen keurt huishoudelijke elektrische installaties over heel België. In de volgende gevallen zijn de keuringen verplicht: nieuwe installatie, uitbreiding, aanpassing en periodiek na 25 jaar van een bestaande installatie. Ook bij een verkoop van een huis of appartement moet een keuringsattest worden voorgelegd.
Onder het moto “your safety is our business” keurt J. Van Hemelen deze installaties zeker nauwgezet. Niet-conforme installaties vormen immers de bron van honderden gevallen van woningbrand en elektrocutie in België. Dit toont aan dat keuringen noodzakelijk om alle mogelijke gevaren te kunnen signaleren. Wie wil er immers geen veilige omgeving waar u en uw geliefden dag en nacht rond lopen.

 

J. VAN HEMELEN KEURINGSORGANISME vzw genieten onze klanten van verschillende uitgesproken voordelen:
 Een uitstekende vakkenis 
 Een lange keuringstraditie
 Gemotiveerde medewerkers met expertise
 Uitstekende contacten met de overheid en andere stakeholders

Met onze organisatie werken wij eveneens actief samen in en met diverse professionele  organisatiescommissieswerkgroepenDoor deze samenwerkingsverbanden kunnen wij onze know-how blijven verzekeren.

Goede Contacten